Archive for January, 2010

Kebahagiaan…

Entry kali nih agak berlainan skit,pasal dengan tiba tiba aku rasa nak menulis skit pasal kebahagiaan dan nak kongsi dengan korang semua.Aku pun bukan penulis novel,bukan ahli psychology,bukan counselor aku cuma photographer je tapi aku rasa macam nak menulis skit, tuh je..Ok let’s begin the story…Kebahagiaan adalah datang dari diri kita sendiri,kepercayaan,kasih sayang dan sikap bertolak ansur harus ada dalam setiap individu masing termasuklah dengan diri aku sendiri.Semua makhluk Allah didalam dunia nih perlukan kebahagian masing masing,tak kira la siapa pun yang dah kawen,bertunang,yang sedang bercinta mahupun binatang sendiri semuanya mengejarkan kebahagiaan bagi mereka.So apa yang aku boleh cakap kat sini,setiap individu yang inginkan kebahagiaan perlulah ada rasa kasih sayang diantara satu sama lain,barulah korang semua boleh mandapatkan kebahagiaan yang korang inginkan selama nih.Kebahagiaan adalah sumber inspirasi bagi setiap individu dan sekiranya korang semuanya dapat merasainya,korang adalah insan yang bertuah la dalam dunia nih dan apa yang aku nak kongsi dengan korang semua,aku masih mengejar lagi kebahagiaan walaupun aku dah merasai dan melaluinya..AKU SUKA KEBAHAGIAAN.! Last skali aku nak kongsi dengan korang semua,sayangi lah isteri korang,anak anak korang dan belailah mereka dengan kasih sayang bagi mereka yang dah kawen,yang dah bertunang sayanglah tunang korang masing masing dan yang tengah bercinta jaga dengan baik,biarlah sampai ke kawen..Ok la,dah panjang lebar kot aku menulis pasal kebahagiaan nih..apapun siapa siapa yang terasa ataupun sebaliknya aku minta maaf yerr..peace..!!!

Dean Ismail
Principal Photographer
danialhaikal Photography
Tel : +6013 2067036 / +6019 380 1839

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Advertisements

Baby Portraiture

Dean Ismail
Principal Photographer
danialhaikal Photography
Tel : +6013 2067036 / +6019 380 1839

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Portraiture – Azmi & Eila

@ Sekitar KL jer– 20 Jan 10

Chill…..best giler time shoot nih..korang memang layann..peace !

Dean Ismail
Principal Photographer
danialhaikal Photography
Tel : +6013 2067036 / +6019 380 1839

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Solemnization Of Hezry & Ida

So enjoy the pics..peace !

@ Ampang, Selangor – 10 Jan 10

Dean Ismail
Principal Photographer
danialhaikal Photography
Tel : +6013 2067036 / +6019 380 1839

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Reception Of Intan & Firmanshah

@ Dewan Tun Dr Ismail, PWTC – 09 Jan 10

Alhamdulillah,untuk entry kali nih adalah event yg kedua bagi Intan & Firman dan juga bagi aku nih as a photographer.Time nih kitaorang kena sampai awal pasal kitaorang kena makan dulu sebelum start majlis diaorang nih,dari Emcee (Nash),penari (PWTC) sampai la photographer (danialhaikal), nih semua adalah dibiayai oleh pihak pengantin sendiri  😉  Time tuh kitaorang kena makan dekat restoran apa entah nama dia,RIVER SIDE CAFE kot yang ada kat PWTC tuh.Lauk buffet la apa lagi,layan jugak la lauk yang ada dekat situ,siap bertambah macam biasa.Apapun thanks la dekat pengantin pasal bagi kitaorang  makan dulu,ye la kalau tak makan nanti aku pengsan..hehehe (gurau je kot).So seperti biasa la,lepas habis je makan tugasan yang diberikan harus dilaksanakan dengan penuh tanggungjawab…ayat macam nak pergi perang..rasa macam sama je kot,askar perang pegang senapang aku perang pegang camera..sama kan..Apapun aku happy dengan korang nih,pasal korang la mulut aku kejang..mana tak kejang, start bersiap gelak,habis bersiap gelak, sampai aku pun leh gelak sorang sorang kot..bahaya korang nih,kalau aku lama lagi dengan korang confirm aku di chop photographer giler..So aku pun tak nak cerita panjang lebar,apapun aku nak ucap Selamat Pengantin Baru dekat korang lagi sekali and once again i wanna say million thanks to both of u because trust on danialhaikal Photography untuk capture event event korang.Thanks Intan & Firman..peace.!

Dean Ismail
Principal Photographer
danialhaikal Photography
Tel : +6013 2067036 / +6019 380 1839

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Solemnization Of Intan & Firmanshah

@ Gombak, KL – 08 Jan 10

Intan & Firman…Syukur Alhamdulillah,tahniah kat korang berdua dah menjadi sepasang suami isteri.Jodoh tak kemana walaupun korang lost contact selama 10 tahun,nih semua aku dgr cite dari member korang gak la,agak lama jugak la 10 tahun tuh ye la sorang kat Singapore sorang lagi kat KL jauh terpisah tuh.apapun yang penting jodoh tak kemana kan..Actually memang best giler shoot diaorang nih mana tak nya,diaorang nih agak slumber,lawak dan sporting sangat la sampai aku nak shoot pun nak tergelak bila tengok diaorang nih.lagi2 Intan.Pening jap la aku masa tuh pasal gelak je dengan diaorang nih, rasa macam aku shoot drama komedi kot arahan Mamat Khalid.Komedi tak komedi,yang penting korang berdua dah menjadi suami isteri yang sah dan nasihat aku korang kena maintain kan sporting korang tuh sampai bila bila.Ok la kot,last sekali aku nak ucap Selamat Pengantin Baru kat korang berdua,so apa lagi enjoy la dengan gambar2 korang nih yer..Peacee..!

Dean Ismail
Principal Photographer
danialhaikal Photography
Tel : +6013 2067036 / +6019 380 1839

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Engagement Of Anis & Shahrul

Keramat AU3,bunyi mcm senang je nak cari kat mana je kan..emmm nih la first time aku pusing2 byk kali cari rumah dekat area AU3,dah la tahun baru 2010 kot.ikutkan senang je rumah Anis nih,mcm mane entah aku boleh tak jmp lorong yg sepatutnya aku masuk.2 3 kali jugak la aku call Shahrul tny rumah Anis kat mana.tak kan la kot aku nak bawak GPS cari rumah kat area Keramat nih.Landmark yg ada dah betul dah kot,tapi camane aku leh x jumpa lagi2 nih.Lepas lepas call Shahrul aku di suruh patah balik pulak dah pasal ckp dah terlajak smp ke depan,so aku pun pusing la balik..perghh dah mcm masuk acara treasure hunt la plak aku nih yg menang leh dapat sebuah kereta Mercedes Benz.Last last aku jumpa gak rumah yang patut aku tujui.Gila senang sebenarnya nak carik rumah Anis nih,aku confident sgt la kot yg jadi cam nih.hehe..Apapun thanks pada korang berdua pasal hire aku as korang punya photographer pada majlis pertunangan korang.Apapun tahniah pada korang berdua pasal dah menjadi tunangan masing masing.So apa lagi enjoy la dengan pics korang nih yer..Peacee.!

@ Keramat Au3, KL – 02 Jan 10

Dean Ismail
Principal Photographer
danialhaikal Photography
Tel : +6013 2067036 / +6019 380 1839

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com