Haikal oh haikal….

Minggu lepas aku dan isteri pegi ke Prince Court Medical Centre (PCMC) bersama-sama la dgn hero kami nih Haikal (CEO danialhaikal Photography..hehehe) buat medical check up dia utk yg ke setahun setengah..ish sedar x sedar anak hero kami nih setahun setengah yer…alhamdulillah sihat sepenuhnya..untuk check up kali nih Haikal kena la buat injection yg terakhir bagi umur dia yg sekarang nih..pastuh masuk umur 7 tahun pulak baru la kena dtg balik buat lagi injection..kira lama lagi la nak tunggu dia cecah umur 7 tahun..

Actually,kiteorg punya appoinment dgn doktor pukul 11.45am, tapi disebabkan kiteorg terlewat 15 minit so terpaksa la kena tunggu lama skit..tu la sapa suruh lambat lagi..so apa lagi kiteorg pun pegi la tunggu kat tmpt bilik budak-budak main…haikal apa lagi, seronok la dia dpt main gelongsor la,jongkang-jongket la n macam-macam la lagi..ikutkan kiteorg je yang ada dalam bilik tuh, so apa lagi haru biru la jadi tempat tuh..yg pertama skali apa lagi bising la..ye la haikal tau la,apa barang yg ada depan dia semua dia jadikan macam lontar peluru..hahaha..yg no dua pulak,jongkang-jongket tuh dia alihkan dari tempat sedia ada..benda tuh ringan je kot,thats why dia boleh alihkan mcm tu je..aduhhhh haikal haikal… papa dia la yang alihkan balik jongkang-jongket tuh,sapa lagi kalau bukan papa dia..nak jadikan cerita pulak, si haikal nih boleh ternampak benda apa entah,alaa mcm oksigen kot ada kat dalam bilik sebelah bcoz diaorg letak benda alah tuh tak tutup pintu bilik..so haikal apa lagi nak jugak main dengan benda tuh pulak..aduhh lagi haru..hahahaha..mama dia dah bising dah, tapi haikal tau la..nak jugak main dengan benda oksigen tuh..kiteorg memang x bagi la dia main benda tuh,siap golek-golek macam dah ayam golek dah kot merajuk nak kan dengan benda alah tuh…selamat la  ada sorang nurse datang kat kitaorg,kira haikal pun jadi ok balik la coz takut kot dengan nurse tuh..

Ok time tuh haikal dah ok balik,dia pun main la dengan benda-benda yang ada kat sekeliling dia,so kitaorg biar je la dia main..main punya main,dia pun dah penat kot pastuh pegi la kat mama dia mintak susu…minum punya minum dia pun tertido la sebelum buat injection..dalam 5 minit macam tu,nurse pun datang panggil untuk turn haikal buat check up.so kitaorg pun masuk la dengan haikal yang tertido tuh…ishh rasa haikal nih tau kot yang kitaorg dah masuk dalam bilik doktor tuh,tetiba je bangun dari tido..hehehe (takut kena enjet la tuh)…cerita punya cerita dengan doktor,masa yang ditunggu-tunggu kan sudah tiba..enjet time..hahaha…doktor nie pun boleh tahan gak,buat gempak skit la depan aku sambil pegang jarum enjet siap tuh tekan tekan keluar kan air ubat tuh dengan muka yang serious gilerr macam nak makan orang..hahahahahahahahaha…so apa lagi suara kenyaringan haikal pun sudah keluar…yeah yeah..zuuppp doktor pun enjet…aduhh terasa macam aku lak kena enjet ngan doktor (entah la bunyi mcm mana injection tuh,bedal saja la) mama dia tak tengok masa kena enjet tuh,tak boleh tengok katakan,sedih..selamat la kejap je si haikal nih nangis..setelah dipujuk oleh mama dia..so selesai sudah la check up haikal buat masa sekarang..umur 7 tahun baru jumpa doktor balik..peacee..!! berjaya juga akhirnya kami membawa haikal pegi injection dia setelah beberapa hari tertunda….

So setelah selesai haikal berhempas pulas dengan doktor,kami pun balik dengan hati yang gumbira sangat nak pergi shooping raya dan berbuka puasa dirumah member kami sempena birthday anak diaorg….ok adios aku nak bersahur nih…

Peacee!!!1a

2

3

4a

4

5

6

7

8

9

10

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Advertisements

1 Response to “Haikal oh haikal….”


  1. 1 Nor Nadia bt Kamarul Zaman December 10, 2009 at 15:57 p12

    hehehe….gaya Haikal cam ayahnya…..bulatnya…tembamnya….cara dia bawa beg sama dgn ibunya….hhehee


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: