Archive for September, 2009

Salam Aidilfitri

Kepada semua umat islam di dunia nih,tak lupa juga kepada future client & ex client kami,kami ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin dan ingin memohon maaf sekiranya selama nih kami terkasar bahasa ke,terlanjur perbuatan ke harap dimaafkan…diharap raya pada tahun nih dapat disambut dengan penuh keceriaan dan penuh keriangan,baru la Riang Ria Raya..pada yang memandu pulang beraya di kampung halaman,diharap memandu la dengan berhati hati untuk sampai ke destinasi yang ditujui dengan selamat dan kepada sape sape yg mengantuk semasa korang tgh drive,buat buat la berenti berehat,jangan nak main redah je..INGAT LA ORANG YANG TERSAYANG..!!..Ok la ape ape pun lagi skali, kami dari danialhaikal Photography ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN…so 0 – 0  la yerr..

DIN_9584a

Advertisements

Smart tag

Bagi aku memang aku perlu benda nih..lagi lagi time nak balik kg nanti..confirm la mesti beratur panjang punya la…setengah orang kata tak payah la pakai benda nih,ambil tiket pastuh bayar…tuh orang kata,nih plak aku kata,baik pakai benda nih tak payah nak beratur panjang panjang bayar duit tol..tak pun koman koman pun pakai touch n go senang cerita..malas la nak cerita panjang panjang pun,tuan punya badan sendiri pilih la mana yang terbaik yerr,beratur panjang/touch n go/smart tag..tu je..adios peacee..

p/s : best pakai benda nih,tak payah nak beratur panjang panjang bayar duit tol…

jammed jammed jammed…

Sebenarnya aku ada beberapa mission yang perlu diselesaikan dalam masa satu hari nih,jadi aku pun keluar la opis dengan semangat jiwa raga yang kental..Elok elok je keluar opis jalan pun belum jauh lagi bak kata pepatah melayu baru ‘sekangkang kera’ dah mengadap jalan jammed,tak ada benda lain ke yg aku nak mengadap,jammed jammed jammed…pastuh aku pun ikut la jalan lain,konon konon nak elakkan jammed la tuh..alik alik jalan nih pun sama,aduhhh naik jammed aku kejap…complete la semua ada masa tuh jalan jammed,otak jammed kaki pun naik crammed..best bukan..pastuh ada pulak mat rempit sorang nih dok remp remp motor dia kuat kuat yang dalam hati mat rempit nih ‘motor aku power gilerr‘…bagi dia konon kononnya sempit la jalan dia tuh nak jalan,ishh tak sabar punya manusia,sabar je la skit jalan kan tengah jammed tak sabar pegi jalan kaki la brother baru la tak jammed..aduhh…sebenarnya aku ingat org org KL nih dah balik kg dah, jadi jalan pun tak la jam,padahal apa yang aku pikirkan semuanya tak betul..salahh..jadi dengan semangat jati diri aku yang kental nih (padahal dah kentang dah pun),aku pun mengadap la dengan hati yang redha sambil dengar lagu lagu raya yang dimainkan oleh dj dj radio yang memahami perasaan org yang sedang mengalami jalan jammed ,lega la skit dengan hati yang tengah serabut dek jammed nih..layan punya layan lagu raya nih sambil nyanyi kuat kuat dalam kereta,akhirnya sampai jugak destinasi yang pertama dalam mission aku nih.Alhamdulillah..

p/s : mission yang kedua,ketiga dan keempat belum selesai lagi,jadi tak reti reti nak mengadap jam lagi……

Haikal oh haikal….

Minggu lepas aku dan isteri pegi ke Prince Court Medical Centre (PCMC) bersama-sama la dgn hero kami nih Haikal (CEO danialhaikal Photography..hehehe) buat medical check up dia utk yg ke setahun setengah..ish sedar x sedar anak hero kami nih setahun setengah yer…alhamdulillah sihat sepenuhnya..untuk check up kali nih Haikal kena la buat injection yg terakhir bagi umur dia yg sekarang nih..pastuh masuk umur 7 tahun pulak baru la kena dtg balik buat lagi injection..kira lama lagi la nak tunggu dia cecah umur 7 tahun..

Actually,kiteorg punya appoinment dgn doktor pukul 11.45am, tapi disebabkan kiteorg terlewat 15 minit so terpaksa la kena tunggu lama skit..tu la sapa suruh lambat lagi..so apa lagi kiteorg pun pegi la tunggu kat tmpt bilik budak-budak main…haikal apa lagi, seronok la dia dpt main gelongsor la,jongkang-jongket la n macam-macam la lagi..ikutkan kiteorg je yang ada dalam bilik tuh, so apa lagi haru biru la jadi tempat tuh..yg pertama skali apa lagi bising la..ye la haikal tau la,apa barang yg ada depan dia semua dia jadikan macam lontar peluru..hahaha..yg no dua pulak,jongkang-jongket tuh dia alihkan dari tempat sedia ada..benda tuh ringan je kot,thats why dia boleh alihkan mcm tu je..aduhhhh haikal haikal… papa dia la yang alihkan balik jongkang-jongket tuh,sapa lagi kalau bukan papa dia..nak jadikan cerita pulak, si haikal nih boleh ternampak benda apa entah,alaa mcm oksigen kot ada kat dalam bilik sebelah bcoz diaorg letak benda alah tuh tak tutup pintu bilik..so haikal apa lagi nak jugak main dengan benda tuh pulak..aduhh lagi haru..hahahaha..mama dia dah bising dah, tapi haikal tau la..nak jugak main dengan benda oksigen tuh..kiteorg memang x bagi la dia main benda tuh,siap golek-golek macam dah ayam golek dah kot merajuk nak kan dengan benda alah tuh…selamat la  ada sorang nurse datang kat kitaorg,kira haikal pun jadi ok balik la coz takut kot dengan nurse tuh..

Ok time tuh haikal dah ok balik,dia pun main la dengan benda-benda yang ada kat sekeliling dia,so kitaorg biar je la dia main..main punya main,dia pun dah penat kot pastuh pegi la kat mama dia mintak susu…minum punya minum dia pun tertido la sebelum buat injection..dalam 5 minit macam tu,nurse pun datang panggil untuk turn haikal buat check up.so kitaorg pun masuk la dengan haikal yang tertido tuh…ishh rasa haikal nih tau kot yang kitaorg dah masuk dalam bilik doktor tuh,tetiba je bangun dari tido..hehehe (takut kena enjet la tuh)…cerita punya cerita dengan doktor,masa yang ditunggu-tunggu kan sudah tiba..enjet time..hahaha…doktor nie pun boleh tahan gak,buat gempak skit la depan aku sambil pegang jarum enjet siap tuh tekan tekan keluar kan air ubat tuh dengan muka yang serious gilerr macam nak makan orang..hahahahahahahahaha…so apa lagi suara kenyaringan haikal pun sudah keluar…yeah yeah..zuuppp doktor pun enjet…aduhh terasa macam aku lak kena enjet ngan doktor (entah la bunyi mcm mana injection tuh,bedal saja la) mama dia tak tengok masa kena enjet tuh,tak boleh tengok katakan,sedih..selamat la kejap je si haikal nih nangis..setelah dipujuk oleh mama dia..so selesai sudah la check up haikal buat masa sekarang..umur 7 tahun baru jumpa doktor balik..peacee..!! berjaya juga akhirnya kami membawa haikal pegi injection dia setelah beberapa hari tertunda….

So setelah selesai haikal berhempas pulas dengan doktor,kami pun balik dengan hati yang gumbira sangat nak pergi shooping raya dan berbuka puasa dirumah member kami sempena birthday anak diaorg….ok adios aku nak bersahur nih…

Peacee!!!1a

2

3

4a

4

5

6

7

8

9

10

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Reception Of Emy & Yanie

1

2

3

4

5

6

7

8

by Laskar 13 / Eizat Ismail @ Sentul, 2 Aug 09

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Reception Of Yanie & Emy

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

by Laskar 13 / Eizat Ismail / Bob Deadgoat / Artchan @ Sentul, 1 Aug 09

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Malam Berinai Yanie & Emy

1

2

3

4

5

6

by Laskar 13 / Eizat Ismail @ Sentul, 31 July 09

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com