Archive for August, 2009

Keropok Pedas…..

Salam,

Ermmmm mesti korang semua terpikir-pikir kenapa la sy nak mengomel pasal keropok pedas nih…hehehehe…semuanyer pasal wife sy nih yg mula berjinak-jinak plak dgn penjualan keropok…bukan setakat admin danialhaikal saje dia boleh buat, jual keropok pun dia boleh buat apa…pastuh secara x langsung sy pun terlibat jugak la dalam penjualan keropok nih tapi sy dlm bahagian marketing je laaa…that is cool beb..!!

Ok,pendahuluan aku dah cerita dah…sekarang nih sy nak cerita plak asal pasal keropok pedas nih, bukan keropok pedas je yg ada yg x pedas pun ada gak…Ok apa yang sy tau la, keropok nih asal dia dari Kelantan kat situ la bermulanya keropok2 nih pastuh yg membuatnyerr cewek2 Kelantan yg cun2 beb…hehehe..x de la sy saje je tokok tambah..tapi kalau betul pun bertambah-tambah sedap la jadinyerr kan…hahahaha..

Ok guys,Im telling the truth…actually i dun like any keropok2  like this before, but it was supprised to me when i’ve tried for the first time to kunyah this keropok….perghhhh layan gilerr tuh makan keropok nih..!!! pastuh mulala sy terpikir balik yg selama nie sy sangkakan keropok2 yg mcm nie x sedap langsung bagi sy sebenarnyer sedap x terkata sampai  boleh menjilat jari tuh…it’s Finger lickin good…!!! – dah mcm KFC da skali…hehehehe..

Since sy dah rasa keropok tuh, ada masalah plak bagi sy…masalahnyerr x de la teruk sgt, Cuma sy jadi ketagih dgn keropok nie je…mana x nyer, time sy buat editing mesti kena ada keropok nih,time sorang pun mesti kena kunyah keropok nih (tapi bulan puasa nih x de la sy makan sorang2,time berbuka yerr,jgn pikir sy x puasa plak) senang kata la, mana2 pegi mesti aku teringatkan keropok nih…sy rasa ketagih keropok nih x jadi masalah, bukan sy ketagih dgn benda yg bukan2 pun kan…alaaaa aku terus terang la, bukan sy sorang je yg ketagih dgn keropok nih..crew2 danialhaikal pun sama laa..x payah ckp sy la,diaorg pun sama gak 2×5…hahahahhaha…x caya ke..haa korang pikir la sendiri..peacee..!!!

Ok la kot sy mengomel pasal keropok nih…senang cerita la yer, kepada sesiapa yg nak order keropok nih boleh la call atau email pada sy untuk membuat tempahan…nih bukan tempahan kuih raya yerrr…hehehehehe…tempahan keropok je..ingat tau kuih raya x di layan sama sekali..

OK adios…peace for all..!!!

Pics kat bawah nie la contoh2 keropok aku ngomelkan….

006

004

005

Pameran Pengantin 2009-Midvalley

Pheww..finally the exhibition’s over. Alhamdulilah, everything went smoothly as expected. Was really anxious to see how the booth would turn up, as this was our first time participating in a big event. We met lots of people, made new friends as well as catching up with old friends. It was awesome. Tiring but worth it.

Would like to express our deepest appreciation to our photographers, Laskar 13, Bob, Aloy, Inn and Artchan for the preparing and dismantling the booth, Kak Emi, Faizal Tahir and Andy for handing out the flyers. Not forgetting, the admins., Syaz and Man for being at their best, entertaining customer’s. To our ex clients, Ain & Man, Fauzan & Eel, Fad, Baby & family, Izam & Rina thanks for being there and giving your support endlessly. Last but not least, thank you to our future clients for booking us, you’ll not regret choosing us coz we’ll make the best for your wedding day.

With our presence at the exhibition, we hope people would start knowing our brand danialhaikal and the persons behind it. We still have a lot to do, lot to learn, lot to expose. To others, thank you for stopping by, if you still want to meet us, don’t worry, feel free to give us a call or visit our gallery for more information.

.Insya-Allah, there will be more to come. Still got loads & loads of work to do. So till then.

PEACEE danialhaikal Photography….!!!

6292_1180057670496_1499818043_466607_5900555_n

6292_1180063550643_1499818043_466613_4814821_n

6292_1180063630645_1499818043_466614_1733706_n

6292_1180071310837_1499818043_466634_238707_n

6292_1180063710647_1499818043_466615_1491595_n

6292_1180071390839_1499818043_466636_5727924_n

6292_1181357302986_1499818043_471175_5028059_n

6292_1181357382988_1499818043_471177_1099740_n

6292_1181357462990_1499818043_471179_5483526_n

6292_1181358183008_1499818043_471196_265643_n

6292_1181358303011_1499818043_471199_2026907_n

6292_1181357702996_1499818043_471185_6969961_n

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Pengomelan seorang Principal…..

Salamz,entry kali nih baru aku nak start balik nak mengomel2 skit yg sekian lama aku x mengomel dlm blog aku nih…hehehehe.. before aku start mengomel aku nak mengucapkan selamat berpuasa bagi seluruh umat islam didunia nie especially x clients aku mahupun client-client aku yg akan dtg x lama lagi.Selamat Berpuasa Semua…..

OK lets begin the ngomel2 story..First, i wanna say millon thanks to my clients yg trust sgt2 kat danialhaikal Photography utk captured gambar2 wedding moments korang…tanpa korang semua x de la danialhaikal Photography nih..and thanks to danialhaikal crew (photographers + admin (my lovely wife Nurul Dean) + mcm2 laa) yg banyak membantu danialhaikal Photography nih dari awal ditubuhkan sampai la sekarang…(eceh-eceh mcm dpt grammy award tuh ) Million thanks to all of u guys..especially my lovely wife – Nurul Dean-…sayang mama sgt2…(hehehe korang jgn jeles yerr)…aku appreciated sgt2..

Emmm utk bulan puasa nih memang nampak relaks without any jobs coming in, tapi bulan puasa nie la kena abiskan editing2 yg mana kena buat senang kata la kena siapkan album clients before raya, mana tak nyerr customer mestila nak bwk balik album diaorg tuh nak tunjukkan kat sedara mara diaorg yg ada kat kampung tuh…Insyaallah i’ll try my best utk customer2 aku nih…that is my promises to them…peacee..!!

Ok la aku rasa setakat nie je kot yg aku leh ngomel2 dlm blog aku nih,rasa mcm dah panjang lebar sgt nih pastuh plak ayat pun dah jadi tunggang terbalik dah nie..hahahaha.. pastuh jam plak dah menunjukan pukul 4.15 pagi and boleh la aku terus bersahur nih..(mama, bgn sahur..hehehe) apa2 pun once again i wanna say million thank you so much pada x clients aku and clients aku yg akan dtg yg x putus2 me-rekemen kan danialhaikal Photography pada yg lain2 dan insyaallah crew-crew danialhaikal tidak akan menghampakan korang semua…peacee..!! J

Oh yerr lupa lak nak bagi tau…pada client2 aku semua, jemput la dtg umah nanti bila aku buat OPEN HOUSE yerr…just nak inform dulu je nih…Open House tuh akan diberitahu nanti…sabarrrr….hehehehe

OK adios…SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA PADA SEMUA UMAT ISLAM…

PEACEE danialhaikal Photography….!!!

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Solemnization Of Ruby & Fardly

1

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

by Dean Ismail / Aloy Gibb @ Labuan Sabah, 31 July 09

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Solemnization Of Yanie & Emy

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

by Laskar 13 / Eizat Ismail @ Sentul, 31 July 09

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Reception Of Izam & Rina

1

2

3

4

5

6

7

8

9

by Dean Ismail / Laskar 13 / Deadgoat / Eizat Ismail @ Gombak, 26 July 09

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com

Malam Berinai Of Nasir & Ida

2

1

3

4

5

6

7

8

9

by Dean Ismail / Laskar / Nurul Dean / Deadgoat @ Klang, 18 July 09

Dean Ismail
Principal
danialhaikal Photography
A Member of The Photographers Kuala Lumpur
Tel : +6019 3801839 / +6013 2067036

Email : danialhaikal.fotography@yahoo.com